PVC PROZORI ugradnja, servis, zamena i popravka

 

pvc prozori, vrata, ugradnja, servis i popravka prozora
Telefon: +381605702740

PVC prozori

OKOV PVC PROZORA

Bitna stavka kod gradacije kvaliteta prozora jeste okov. Okovi treba da obezbede kvalitetno funkcionisanje prozora u smislu pravilnog naleganja krila i štoka i dobar spoj kad je prozor zatvoren. Još jedna od funkcija okova je obezbeđivanje sigurnosti prozora od provala.

Zašto kvalitetan okov za prozore i vrata?

SIM MONT u proizvodnji svojih prozora koristi oko renomiranog nemačkog proizvođača SIEGENIA AUBI. Okov koji je već dugi niz godina prisutan na srpskom tržištu te je obezbeđena široka mreža distributera pa se ne možete naći u situaciji da ne postoji rezervni deo ili nepoznavanje od strane stručnih lica u smislu popravke.Okov je napravljen od nerđajućeg čelika, izrađen u silver boji. U osnovnoj postavci prozora koristi se okov sa mogućnošču kipovanja a sigurnost prozora može da se nadograđuje.

I stepen sigurnosti WK1 – podrazumeva bravljenje prozora u 5 tačaka gde se putem tzv. pečuraka prozor fiksira u sigunosne privatnike. Ovo predstavlja osnovni stepen sigurnosti koji ima otpornost najbliže telesnoj težini i obično se preporučuje za višlje spratove. Ovaj stepen sigurnosti je najviše zastupljen u proizvodnji PVC prozora u Srbiji. Neke firme da bi pojeftinile cenu koštanja prozora čak izbegavaju i stavljanje zadnjeg zatvarača te uskraćuju stepen sigurnosti za bravljenje u vertikali i za jednu tačku zatvaranja. Ovaj stepen sigurnosti okova se preporučuje za višlje spratove objekata i potkrovlja.

II stepen sigurnosti WK2 – predstavlja sledeći stepen protivprovalne sigurnosti i funkcionalnosti prozora sa osam tačaka bravljenja, sigurnosnom ručicom i sigurnosnim staklom. Ovaj sistem okova se preporučuje za prizemlja i podrume i okov je koji naša firma koristi u proizvodnji prozora. Kod ovih okova postoji sigurnosni stoper kod ručice koji vas sprečava da pogrešnim okretanjem ručice blokirate funkcionisanje okova.

III stepen sigurnosti WK3 – predstavlja nadogradnju stepena sigurnosti WK2 uz dodavanje prihvatnika i pritvarača kao i stakla višeg stepena sigurnosti kao što je pamplex i sl. Ovaj stepen zaštite odbija provale alatom za odbijanje poput podiznih štangli, pajsera I sl. Minimalno vreme odbijanja provale je 5 minuta. Ovakav stepen zaštite preporučljiv je za objekte koji sun a zabačenim mestima ili se u njima dugo ne boravi ka što su vikendice.

IV i V stepen sigurnosti WK4 I WK5 – su najviši stepeni zaštite i odbija napade alatima poput čekića, brusilica, metkova itd. Uglavnom se nadograđuje ugradnjom sigurnosnih stakala najvišeg stepena odbijanja napada i ugradnjom sigurnosnih mehanizama poput šipova.

 

.
POPRAVKA PROZORA I VRATA

Popravka stolarije:

 • popravka prozora
 • popravka vrata
 • popravka roletni
 • popravka traka za roletne
 • popravka kvaka
 • popravka brava
 • popravka šarki
 • profil
 • zamena stakla
 • zamena dihtung guma
 • zamena i podešavanje hidraulik uređaja

Za sve vrste servisa stolarije, nazovite nas na naše telefone:

tel. +381.60.570.27.40
tel. +381.64.170.27.40
email info@pvcstolarijabg.com

Narudžbe pvc stolarije i alu stolarije
Kontakt